Viemärin sukitus

Viemäriputkien sukitus on vaihtoehtoinen menetelmä vanhojen viemärien purulle ja uudelleenrakennukselle. Sukitus on huomattavasti perinteistä linjasaneerausta nopeampi työmenetelmä eikä se edellytä laajamittaista rakenteiden purkua. Se aiheuttaa siten vain hyvin pieniä meluhaittoja linjasaneeraukseen verrattuna ja tilapäinen haitta ympäristölle on pienempi. Sukitus edellyttää kuitenkin kattavia ennakkotietoja ja erittäin hyvää suunnittelua, jotta putkiremontin lopputulos kestäisi tulevat 50 vuotta käyttöä ja kauemmankin. Teemme jokaisessa kiinteistössä kattavan esiselvityksen, jonka päätteeksi sukituksen ja linjasaneerauksen soveltuvuutta ja kustannuksia vertaillaan. Tämän perusteella suosittelemme asiakkaalle parhaiten soveltuvaa ja kustannustehokkainta ratkaisua.

 

Sukituksen suunnittelu ja työmenetelmät

Sukituksessa viemärit pestään ja kuvataan huolellisesti, jotta menetelmän soveltuvuus voidaan varmistaa ja laatia hankkeelle tarkka suunnitelma. Viemärikuvaus on tehtävä hyvin, jotta suunnittelussa voidaan määritellä viemärille parhaiten sopivat sukitusmenetelmät ja työjärjestys. Kokonaissukituksen osuus viemäriputkesta maksimoidaan ja liitoskohtien määrä minimoidaan. Käyttämämme suunnittelu- ja työmenetelmät ovat sertifioituja, lukuisissa projekteissa käytettyjä, sekä käytössä toimintavarmoiksi todettuja.

 

VTT:n sertifioima sukitusmenetelmä

Kaytämme suomalaista Snakeliner-sukitusmenetelmää, joka on erittäin laadukas ja VTT:n sertifioima ratkaisu viemärin sukitukseen. Tällä menetelmällä päästään toimintavarmaan itsekantavaan ja elastiseen rakenteeseen, joka kestää värähtelyä ja fyysistä rasitusta kaikissa lämpötiloissa. Samalla uuden viemäriputken sisäpinta on liukas ja se muodostaa suojaavan pinnan happoja, emäksiä, liuottimia ja suoloja vastaan.

 

Käyttäjille ja ympäristölle turvallinen

Snakeliner on ainoa markkinoilla oleva sukitusmenetelmä, jonka epoksista ei liukene minkäänlaisia jäämiä veteen tai ympäristöön. Se on siten käyttäjilleen turvallinen ja ympäristön kannalta ekologisin ratkaisu. Viemärin sukitus tulee suunnitella huolella, mutta jos lähtökohdat ovat kunnossa niin se sopii kaikille Suomalaisille viemärityypeille, eli valurauta-, muovi- ja betoniputkille.

 

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää tai haluatko tutustua referensseihimme Tampereella ja lähikunnissa? Ota rohkeasti yhteyttä.